Het pompeuze thee-emporium
Het pompeuze thee-emporium is net iets anders dan een humoristisch reisverslag. Stefania neemt de lezer mee in haar ontmoetingen en observaties onderweg waarbij ze ethische dilemma’s niet schuwt.
De cultuur, natuur en de politiek van de bezochte landen komen aan bod, waarbij ze de staat van de landen vergelijkt en vaak de vinger op de zere plek legt.
Zoals een proeflezer opmerkte:
‘Je boek leest heerlijk. Fijne schrijfstijl, humoristische tafereeltjes en veel liefde voor de mensen onderweg.’
Meer een concept dan een plan
Het plan is om naar India te reizen vanuit onze woonplaats St. Ives, in Engeland. Een vaag plan, meer een concept eigenlijk met als uitgangspunt dat we niet willen vliegen. En ik wil niet met de auto om het klimaat niet nog verder op te warmen. Dus dat wordt de trein, bus of boot
Volgens Google Maps gaan we 1700 uur over de reis doen. Dat wil zeggen lopend naar Delhi, de hoofdstad van India. Niet dat we nou per se naar die stad willen, en zeker niet lopend, maar het helpt om een specifiek doel te zetten.
Helaas houdt Google, of Grote Broer zoals ik de almachtige noem, in zijn alwetendheid geen rekening met hindernissen zoals leeftijd, pijnlijke voeten, een oorlog in Oekraïne, de tamelijk ongastvrije Taliban in Afghanistan, een burgeroorlog in Syrië. Het Iraanse regime dat buitenlanders ziet als wisselgeld voor sancties en verschillende van de Stan landen die onverzekerbaar zijn.
Samenvatting
Stefania reist vanuit Engeland naar Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Servië, Bulgarije, Turkije, Cyprus, Jordanië, Saoedi-Arabië, Qatar en tenslotte India.
Ze reist met haar partner, zonder uitgewerkt plan, dat betekent voortdurend beslissingen nemen. Potentieel dure vergissingen. Beslissingen die achteraf stom of gevaarlijk zijn, tegenvallen of anders uitpakken dan verwacht. Het is omgaan met tijd- en cultuurverschillen, communicatieproblemen met elkaar en de ander, verandering van klimaat, slaapgebrek en ander voedsel. Vaak ongemakkelijk.
Onderweg zien ze kruisraketten overvliegen in Saoedi-Arabië, in Qatar biedt een sekswerker zijn diensten aan. In India vissen koeien hun eten uit een zee van plastic. Ethische dilemma’s, culturele verschillen en politieke vraagstukken komen uitgebreid aan bod. Het is een humoristisch en soms kritisch reisverslag met veel liefde geschreven voor de mensen en de natuur onderweg
Blader hieronder door de eerste reacties.
- Categorie: reisverhalen, autobiografie, dagboek, non-fictie
- Formaat 155mm x 235mm
- Paperback
- Pagina’s # 225
- Foto’s # 20
- Prijs soft cover € 22,75
- Prijs e-boek €9,75
Stefania van Lieshout
Schrijfster, blogger
Stefania van Lieshout woont in Engeland. Ze is psycholoog, econoom, chocoholic, fotograaf voor het Culinair Geheugen en ruimtelijk uitgedaagd.
Kind van een Italiaanse moeder en Nederlandse vader. Ze heeft Engelse lessen gegeven aan Palestijnse vluchtelingen in Syrië. In Oman, Maleisië en Rusland werkte ze in de olie- en gasindustrie. In Spanje werd ze, ondanks dat ze overal verdwaalt een prijswinnend reisblogger.
Tuurlijk loot ik graag mee!
Je staat genoteerd 🙂