maak de vlaaibodempjes zelf met behulp van het recept uit Het Culinair Geheugen. zie notities onderaan voor link.
100gramMascarpone
1theelepelvanille-extractof vanillesuiker
Serveer met Griekse yoghurt
500gram echte Griekse yoghurt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ℃.
Beleg de bakplaat met een vel keukenpapier.
Abrikozen en Perziken
Ontpit de abrikozen, perziken en nectarines en snij ze in stukken.
Leg ze op de bakplaat met de binnenkant naar boven.
Bananen
Laat de bananen in de schil en leg ze op de met keukenpapier belegde bakplaat of
schil de banen en snij ze in de lengte een keer door. Leg ze op de bakplaat.
Appels
Haal het klokhuis uit de appels met de appelboor.
Schil de appels en snij ze in plakken van ongeveer een halve centimeter.
Leg de schijven appel op de bakplaat
Bestrooi met wat kaneelpoeder.
Ananas
Leg de schijven ananas op de bakplaat.
Citroen en honinig (of suiker)
Pers de citroen en besprenkel de perziken, nectarines en abrikozen op de bakplaat met citroen.
Bestrijk perziken, nectarines en abrikozen lichtjes met honing of sprenkel er suiker overheen.
Zet de plaat in oven en na een kwartiertje is het klaar.
Als je de bananen in de schil hebt gebakken, snij dan de uiteinde van de schil af en haal de bananen uit de schil.
Serveer zo, met ijs of Griekse yoghurt
Serveer zo op een bordje, dat is al heerlijk of
Serveer met ijs of Griekse yoghurt of
Serveer als fruitvlaaitje
Meng een theelepel vanille-extract door de Mascarpone.
Bestrijk de vlaaibodempjes met een dikke laag Mascarpone.
Leg het fruit erop.
Notities
Het fruit in Nederland en met name perziken en abrikozen zijn vaak te hard als je ze in de winkel koopt. En dan na een paar dagen zijn ze soms te zacht. Als je ze een kwartiertje in de oven stopt op een hoge temperatuur worden ze heerlijk zacht en zoet. Ook als ze overrijp zijn, zijn ze dan nog lekker.Ik maak meestal gebakken fruit als ik de oven toch al gebruikt hebt voor een ander gerecht. Zo bespaar je energie.Als je zelf vlaaibodempjes wilt maken, kijk dan op het Culinair Geheugen voor het recept.