Fruit uit de oven, het lekkerste en eenvoudigste toetje
Benodigdheden
- 1 ovenbakplaat
- 1 vel keukenpapier
- 1 mesje
- 1 snijplank
- 1 appelboor als je appels gebruikt
- 1 kwastje
Ingrediënten
- 2 bananen
- 4 abrikozen
- 4 perziken of nectarines
- 1 halve citroen
- 1 eetlepel honing
Alternatief
- 4 schijven ananas uit blik Del Monte
- 2 appels
- 1 eetlepel basterdsuiker
- kaneelpoeder
Serveer met ijs
- room- of vanille-ijs
Serveer als fruitvlaaitje
- 4 kant en klare vlaaibodempjes van de bakker of
- maak de vlaaibodempjes zelf met behulp van het recept uit Het Culinair Geheugen.
zie notities onderaan voor link. - 100 gram Mascarpone
- 1 theelepel vanille-extract of vanillesuiker
Serveer met Griekse yoghurt
- 500 gram echte Griekse yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Beleg de bakplaat met een vel keukenpapier.
Abrikozen en Perziken
- Ontpit de abrikozen, perziken en nectarines en snij ze in stukken.
- Leg ze op de bakplaat met de binnenkant naar boven.
Bananen
- Laat de bananen in de schil en leg ze op de met keukenpapier belegde bakplaat of
- schil de banen en snij ze in de lengte een keer door. Leg ze op de bakplaat.
Appels
- Haal het klokhuis uit de appels met de appelboor.
- Schil de appels en snij ze in plakken van ongeveer een halve centimeter.
- Leg de schijven appel op de bakplaat
- Bestrooi met wat kaneelpoeder.
Ananas
- Leg de schijven ananas op de bakplaat.
Citroen en honinig (of suiker)
- Pers de citroen en besprenkel de perziken, nectarines en abrikozen op de bakplaat met citroen.
- Bestrijk perziken, nectarines en abrikozen lichtjes met honing of sprenkel er suiker overheen.
- Zet de plaat in oven en na een kwartiertje is het klaar.
- Als je de bananen in de schil hebt gebakken, snij dan de uiteinde van de schil af en haal de bananen uit de schil.
Serveer zo, met ijs of Griekse yoghurt
- Serveer zo op een bordje, dat is al heerlijk of
- Serveer met ijs of Griekse yoghurt of
Serveer als fruitvlaaitje
- Meng een theelepel vanille-extract door de Mascarpone.
- Bestrijk de vlaaibodempjes met een dikke laag Mascarpone.
- Leg het fruit erop.
Notities
Spaghetti al limone
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.
Zomerse pittige perzik en bimisalade
Een pittige zomerse salade met perzik, limoen, sojasaus en bimi, lekker met Basmati rijst.
Mediterrane Quiche met Ricotta en sjalotjes
Een quiche met een Mediterraan tintje. Heerlijk afgemaakt met honing, sesamzaadjes en citroenthijm. Lekker bij de lunch of bij een picknick.
Waarom je 30 planten per week zou moeten eten
Eet 30 planten per week om je darmflora op te krikken. Zo werk je niet alleen aan je fysieke gezondheid maar ook aan je mentale welzijn.
Exotische preisoep met kokosmelk en kerrie
Deze preisoep met kokosmelk en kerrie is snel klaar, heerlijk en zit boordevol gezonde ingrediënten. Lekker bij de lunch of met brood als hoofdmaaltijd.
Verse pasta met vegetarische Bolognesesaus
Deze heerlijke veganistische bolognesesaus is met zwarte bonen uit blik gemaakt. Het benadert de gehaktversie in smaak. Supergezond en vullend.