Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige perzik en bimi-salade
Stefania
Een op de Thaise keuken gebaseerde pittige, frisse salade. Met perzik, Bimi en lente-uitjes. Serveer met rijst.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Gang
Salade
Keuken
thai
Porties
4
Benodigdheden
kom
slavork en lepel
pan
snijplank
mes
vijzel en stamper
theelepel
eetlepel
citruspers
Ingrediënten
2
rode pepertjes
fijn gesneden
2
theelepels
fijne kristalsuiker
1
sap van een limoen
25
gram
cashew noten
1
stevige rijpe perzik
in plakjes gesneden
2
eetlepels
zoete sojasaus
3
lente-uitjes
in ringetjes gesneden
zout
300
gram
Bimi
ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd
Alternatief
300
gram
snijboontjes
i.p.v. bimi
1
nectarine
i.p.v. perzik
1
rode peper
i.p.v. 2 pepertjes
Instructies
Kook de Bimi in 3 - 4 minuten gaar in een pan met ruim kokend water en zout.
Laat de Bimi afkoelen en snij dan in grove stukken.
Doe de gesnipperde rode pepertjes, de suiker, sap van de limoen en de cashew noten in een vijzel. Stamp het mengsel in een ruwe vorm.
Doe het mengsel in een kom, voeg daar de gesneden en afgekoelde Bimi en gesneden perzikstukken bij. Meng goed.
Voeg de gesneden lentje-uitjes toe en serveer.
Notities
Tips
Als je geen bimi kunt krijgen vervang deze dan door snijboontjes.
Vervang de perzik door een rijpe nectarine.
Als je niet van heel pittig houdt, gebruik dan maar 1 rode peper, i.p.v. 2
Trefwoord
aspergebroccoli, babybroccoli, bimi