Pittige perzik en bimi-salade
Benodigdheden
- kom
- slavork en lepel
- pan
- snijplank
- mes
- vijzel en stamper
- theelepel
- eetlepel
- citruspers
Ingrediënten
- 2 rode pepertjes fijn gesneden
- 2 theelepels fijne kristalsuiker
- 1 sap van een limoen
- 25 gram cashew noten
- 1 stevige rijpe perzik in plakjes gesneden
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- zout
- 300 gram Bimi ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd
Alternatief
- 300 gram snijboontjes i.p.v. bimi
- 1 nectarine i.p.v. perzik
- 1 rode peper i.p.v. 2 pepertjes
Instructies
- Kook de Bimi in 3 - 4 minuten gaar in een pan met ruim kokend water en zout.
- Laat de Bimi afkoelen en snij dan in grove stukken.
- Doe de gesnipperde rode pepertjes, de suiker, sap van de limoen en de cashew noten in een vijzel. Stamp het mengsel in een ruwe vorm.
- Doe het mengsel in een kom, voeg daar de gesneden en afgekoelde Bimi en gesneden perzikstukken bij. Meng goed.
- Voeg de gesneden lentje-uitjes toe en serveer.
Notities
Tips
- Als je geen bimi kunt krijgen vervang deze dan door snijboontjes.
- Vervang de perzik door een rijpe nectarine.
- Als je niet van heel pittig houdt, gebruik dan maar 1 rode peper, i.p.v. 2
Spaghetti al limone
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.
Mediterrane Quiche met Ricotta en sjalotjes
Een quiche met een Mediterraan tintje. Heerlijk afgemaakt met honing, sesamzaadjes en citroenthijm. Lekker bij de lunch of bij een picknick.
Fruit uit de oven, het lekkerste en eenvoudigste toetje
Met fruit uit de oven maak je in een handomdraai een heerlijk toetje klaar. Varieer met ijs, Griekse yoghurt of als fruitvlaaitje.
Waarom je 30 planten per week zou moeten eten
Eet 30 planten per week om je darmflora op te krikken. Zo werk je niet alleen aan je fysieke gezondheid maar ook aan je mentale welzijn.
Exotische preisoep met kokosmelk en kerrie
Deze preisoep met kokosmelk en kerrie is snel klaar, heerlijk en zit boordevol gezonde ingrediënten. Lekker bij de lunch of met brood als hoofdmaaltijd.