salade thai

Pittige perzik en bimi-salade

Stefania
Een op de Thaise keuken gebaseerde pittige, frisse salade. Met perzik, Bimi en lente-uitjes. Serveer met rijst.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Salade
Keuken thai
Porties 4

Benodigdheden

  • kom
  • slavork en lepel
  • pan
  • snijplank
  • mes
  • vijzel en stamper
  • theelepel
  • eetlepel
  • citruspers

Ingrediënten
  

  • 2 rode pepertjes fijn gesneden
  • 2 theelepels fijne kristalsuiker
  • 1 sap van een limoen
  • 25 gram cashew noten
  • 1 stevige rijpe perzik in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • zout
  • 300 gram Bimi ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd

Alternatief

  • 300 gram snijboontjes i.p.v. bimi
  • 1 nectarine i.p.v. perzik
  • 1 rode peper i.p.v. 2 pepertjes

Instructies
 

  • Kook de Bimi in 3 - 4 minuten gaar in een pan met ruim kokend water en zout.
  • Laat de Bimi afkoelen en snij dan in grove stukken.
  • Doe de gesnipperde rode pepertjes, de suiker, sap van de limoen en de cashew noten in een vijzel. Stamp het mengsel in een ruwe vorm.
  • Doe het mengsel in een kom, voeg daar de gesneden en afgekoelde Bimi en gesneden perzikstukken bij. Meng goed.
  • Voeg de gesneden lentje-uitjes toe en serveer.

Notities

Tips

  • Als je geen bimi kunt krijgen vervang deze dan door snijboontjes.
  • Vervang de perzik door een rijpe nectarine.
  • Als je niet van heel pittig houdt, gebruik dan maar 1 rode peper, i.p.v. 2
 
Trefwoord aspergebroccoli, babybroccoli, bimi

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This