Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti al limone
Zilveren Zusters
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
3
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
4
Benodigdheden
vergiet
pan
citroenpers
houten lepel
hapjespan
rasp
Ingrediƫnten
20
gram
boter
1
kleine
biologische citroen
mespunt
nootmuskaat
2
dl
slagroom
zout & peper
300
gram
pasta
voor grote eters 500 gram
Instructies
Was de citroen goed.
Rasp de schil van een halve citroen, pers de hele citroen uit.
Smelt de boter in een hapjespan op een laag vuurtje. Zorg dat de boter niet bruin wordt.
Voeg de sap en schil van de citroen toe, blijf roeren met een houten lepel en laat de sap verdampen tot de zure smaak verdwenen is.
Voeg zout en peper en dan de nootmuskaat toe.
Kook de verse spaghetti gaar en giet af.
Doe de room bij de saus. Maak af met peper en zout, meng goed. Roer door pasta en dien direct op.
Notities
Serveer met een glas witte wijn en een frisse salade, zoals de
pittige perziksalade.
Trefwoord
citroen, pasta, roomsaus, vers