Spaghetti al limone
Benodigdheden
- vergiet
- pan
- citroenpers
- houten lepel
- hapjespan
- rasp
Ingrediënten
- 20 gram boter
- 1 kleine biologische citroen
- mespunt nootmuskaat
- 2 dl slagroom
- zout & peper
Instructies
- Was de citroen goed.
- Rasp de schil van een halve citroen, pers de hele citroen uit.
- Smelt de boter in een hapjespan op een laag vuurtje. Zorg dat de boter niet bruin wordt.
- Voeg de sap en schil van de citroen toe, blijf roeren met een houten lepel en laat de sap verdampen tot de zure smaak verdwenen is.
- Voeg zout en peper en dan de nootmuskaat toe.
- Kook de verse spaghetti gaar en giet af.
- Doe de room bij de saus. Maak af met peper en zout, meng goed. Roer door pasta en dien direct op.
Notities
Ook lekker
Zomerse pittige perzik en bimisalade
Een pittige zomerse salade met perzik, limoen, sojasaus en bimi, lekker met Basmati rijst.
Mediterrane Quiche met Ricotta en sjalotjes
Een quiche met een Mediterraan tintje. Heerlijk afgemaakt met honing, sesamzaadjes en citroenthijm. Lekker bij de lunch of bij een picknick.
Fruit uit de oven, het lekkerste en eenvoudigste toetje
Met fruit uit de oven maak je in een handomdraai een heerlijk toetje klaar. Varieer met ijs, Griekse yoghurt of als fruitvlaaitje.
Waarom je 30 planten per week zou moeten eten
Eet 30 planten per week om je darmflora op te krikken. Zo werk je niet alleen aan je fysieke gezondheid maar ook aan je mentale welzijn.
Exotische preisoep met kokosmelk en kerrie
Deze preisoep met kokosmelk en kerrie is snel klaar, heerlijk en zit boordevol gezonde ingrediënten. Lekker bij de lunch of met brood als hoofdmaaltijd.