Kookboek Het Culinair Geheugen

In dit kookboek vind je uitgebreid beschreven recepten uit Grootmoeders Keuken. De gerechten zijn authentiek Nederlands, gebaseerd op recepten die door tantes, grootmoeders, vrienden en vage bekenden belangeloos met ons zijn gedeeld.

Ze komen dus niet uit een kookboek en zijn ook niet gemoderniseerd. Deze zijn gemaakt zoals dat vroeger ook gebeurde. Het boek is dan ook een ode aan al die vrouwen en enkele man die ons voorgegaan zijn. Je vindt de lekkerste stoofpotten, heerlijk gebak, soepen, toetjes en oliebollen.

Kijk op de website van Het Culinair Geheugen om de achtergrondverhalen te lezen die bij deze recepten horen.

Hoe het Culinair Geheugen kookboek tot stand kwam

In Het Culinair Geheugen staan de recepten van de gerechten die Stefania en Marjo als kleine meisjes leerden kennen en waarderen in het Limburgse Horst aan de Maas. Sinds die gezamenlijke jeugd verstreken vele jaren, is lief en leed gedeeld, woont Stefania al lang niet meer in Nederland én is de passie voor lekker eten alleen maar gegroeid.

Het enthousiasme groeide zelfs zozeer dat de co-auteurs er heel wat uren voor over hadden om dit boek te kunnen maken. Marjo reisde talloze malen naar Spanje en Stefania naar Nederland. Het is dan ook geen wonder dat het een meerjarig project is geworden.

aspergesoep
augurken

Het Culinair Geheugen is een cadeautje

Dit boek is ook geschikt voor de beginnende kok want alle recepten zijn uitgebreid beschreven en geïllustreerd met een foto van het gerecht. Dus gaat je dochter of zoon het huis uit. Doe ze dit boek cadeau. Zoek je nog een mooi verjaar-, Sinterklaas of kerstcadeau, dan is dit een prachtig en nuttig geschenk.

Dus wil je er zeker van zijn dat je de vlaairecepten van ons mam, het recept van rundertong, zaate kiep, Horster Dreumel, ananasbavarois, worstenbroodjes of andere heerlijke gerechten uit ons culinair geheugen in je bezit krijgt, bestel het boek dan zo snel mogelijk op de website van het Culinair Geheugen.

Stefania van Lieshout

Stefania van Lieshout reist, schrijft en fotografeert. Zij is verantwoordelijk voor de website van Het Culinair Geheugen en de foto’s. Stefania heeft tien jaar in Malaga, Spanje gewoond en is in de zomer van 2019 naar Cambridge in Engeland verhuisd.

Marjo Hendriks

Marjo Hendriks is de initiatiefneemster van Het Culinair Geheugen. Zij heeft aan de lerarenopleiding de opleidingen Nederlands en Huishoudkunde gevolgd. Bovendien heeft Marjo ervaring met het geven van kookworkshops en kookcursussen. Marjo is de kok en de receptenverzamelaar van Het Culinair Geheugen.

leren koken

Leer koken bij de Cooking Academy

Bij de Cooking Academy geven wij jou de handvaten om jezelf te ontwikkelen tot een ware thuis-chef. Dit doen we met onze uitgebreide cursussen, maar ook met  workshops of proeflessen.

Bekijk alle cursussen of meld je aan voor een proefles!

 

Ook lekker

Zilveren Zusters

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF VOOR DE LAATSTE LIFESTYLE TIPS & TRUCTS.

Op de hoogte blijven?

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Share This