vegetarische Bolognesesaus

Vegetarische Bolognesesaus

Zilveren Zusters
Vegetarische Bolognesesaus gemaakt met zwarte bonen ipv gehakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Benodigdheden

  • koekenpan
  • houten pollepel
  • scherp mes
  • snijplank
  • slow cooker optioneel
  • knoflookpers

Ingrediënten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik zwarte bonen afgegoten
  • 1 blik tomaten in blik Mutti
  • 1 prei in ringetjes gesneden
  • 2 Portobelle gesneden
  • 2 handjes Parmezaanse kaas vers geraspt
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 theelepel oregano
  •  ½ Spaanse peper ontdaan van zaadjes en gesnipperd
  • olijfolie

Instructies
 

Bolognese

  • Fruit de gesnipperde ui, prei en de peper een kwartier in olijfolie.
  • Voeg de knoflook toe en laat even meebakken
  • Voeg de gesneden portobellos toe, alles goed doorroeren en laat vijf minuten meebakken
  • Voeg de tomaten en bonen uit blik toe. Roer goed door.
  • Voeg de oregano en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg tenslotte de basilicumblaadjes toe. Als ze groot zijn, scheur ze dan in stukjes. Meng alles goed.
  • Laat de saus op een laag vuurtje of op 'high' in een slow cooker sudderen. Roer regelmatig door als je de saus in de pan laat sudderen. In de slow cooker kun je het rustig vier uur laten garen.

Pasta

Serveer

  • Serveer de pasta met de saus en geraspte kaas

Notities

Dit recept is gebaseerd op Bolognesesaus en benadert de smaak. Maar het is natuurlijk niet hetzelfde. Het is ook geen Italiaans recept. Als je liever geen kaas gebruikt, neem dan een vega variant. 
Trefwoord pasta, sausu, vegan, vegetarische Bolognese

Ook lekker

Zilveren Zusters

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF VOOR DE LAATSTE LIFESTYLE TIPS & INSPIRATIE

Op de hoogte blijven?

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Share This