Vegetarische Bolognesesaus
Benodigdheden
- koekenpan
- houten pollepel
- scherp mes
- snijplank
- slow cooker optioneel
- knoflookpers
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik zwarte bonen afgegoten
- 1 blik tomaten in blik Mutti
- 1 prei in ringetjes gesneden
- 2 Portobelle gesneden
- 2 handjes Parmezaanse kaas vers geraspt
- 1 handje basilicumblaadjes
- 1 theelepel oregano
- ½ Spaanse peper ontdaan van zaadjes en gesnipperd
- olijfolie
Instructies
Bolognese
- Fruit de gesnipperde ui, prei en de peper een kwartier in olijfolie.
- Voeg de knoflook toe en laat even meebakken
- Voeg de gesneden portobellos toe, alles goed doorroeren en laat vijf minuten meebakken
- Voeg de tomaten en bonen uit blik toe. Roer goed door.
- Voeg de oregano en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg tenslotte de basilicumblaadjes toe. Als ze groot zijn, scheur ze dan in stukjes. Meng alles goed.
- Laat de saus op een laag vuurtje of op 'high' in een slow cooker sudderen. Roer regelmatig door als je de saus in de pan laat sudderen. In de slow cooker kun je het rustig vier uur laten garen.
Pasta
- Maak de verse pasta volgens dit recept.
Serveer
- Serveer de pasta met de saus en geraspte kaas
Notities
Ook lekker
Ravioli gevuld met pompoen, hazelnoten en tijm maak je zelf
Dit recept voor handgemaakte ravioli met pompoenvulling, hazelnoten en tijm is verrukkelijk. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat. Leuk om samen te doen.
Mezze, heerlijke Arabische voorgerechten
Mezze zijn heerlijke voorgerechtjes uit het Midden-Oosten. Deze recepten zijn vegetarisch en lekker simpel klaar te maken.
Het Culinair Geheugen
Het Culinair Geheugen is een kookboek met authentiek Nederlandse gerechten uit grootmoeders keuken, gebaseerd op recepten van tantes, grootmoeders en vrienden.
Sticky Toffee Pudding, het lekkerste toetje ooit
Sticky Toffee Pudding is de koning aller toetjes, een Britse uitvinding met dadels, stroop en vanillesuiker. Deze goddelijke cake is eenvoudig thuis te maken.
Aubergine in tomatensaus met Buratta
Recept voor een heerlijke aubergine schotel in tomatensaus met Buratta (verse Italiaanse roomkaas), klaargemaakt in een slow cooker. Klik voor recept.