Vegetarisch of vegan
recept zoete aardappel ovenschotel
Bron Waitrose Weekend Magazine
Dit recept komt uit de Engelse supermarkt krant van Waitrose. Ik heb enkele kleine veranderingen aan het recept aangebracht. Volgens mij is het zo lekkerder en verser.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Het komt niet zo nauw.

Pin It
Porties
4
Calorieën:
521 kcal
Bereiding
50 minuten
Vegetarisch of vegan
recept zoete aardappel ovenschotel
Dit is een van de lekkerste vegetarische gerechten die ik ken. Én het is gemakkelijk klaar te maken.

Ingrediënten
- 4 middelgrote zoete aardappelen
- 60 gram boter of vega alternatief
- 2 geperste knoflookteentjes
- scheutje olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 limoen, sap
- 4 eetlepels zure room of vega alternatief
- 1 rijpe avocado
- 1 blik 400 gram zwarte bonen
- 100 gram kerstomaatjes
- ¼ rode ui, gesnipperd
- klein handje bieslook, fijngesneden
- klein handje koriander, fijngesneden
- ½ theelepel zeezout
- versgemalen zwarte peper


Leer koken bij de Cooking Academy
Bij de Cooking Academy geven wij jou de handvaten om jezelf te ontwikkelen tot een ware thuis-chef. Dit doen we met onze uitgebreide cursussen, maar ook met workshops of proeflessen.
Bekijk alle cursussen of meld je aan voor een proefles!
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220º C. Tenzij het een heteluchtoven is, dan is 200º C warm genoeg. Snij de aardappelen in 3 centimeter dikke schijven.
Meng in een grote kom, de gesmolten boter, knoflook en paprikapoeder en ½ theelepel zeezout en wat vers gemalen zwarte peper.
Stap 2
Verdeel de zoete aardappelen en de tomaatjes over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met het botermengsel. Bak de aardappels 25 tot 30 minuten in de oven, of totdat ze gaar zijn.
Meng de limoensap met de zure room. Maar bewaar eerst een theelepel limoensap voor later. Zet het roommengel even in de koelkast.
Stap 3
Haal de aardappelen uit de oven. Zet ze, indien nodig, nog 3 – 5 minuten onder de gril, totdat ze een mooi korstje hebben.
Stap 4
Verwarm de afgegoten zwarte bonen even in de magnetron of anders even in de vloeistof uit het blik in een pannetje.
Stap 5
Plet de avocado met een vork en meng wat olijfolie, 1 theelepel citroensap, peper, zout en wat paprikapoeder erdoor heen.
Stap 6
Meng de zwarte bonen met de aardappelen en tomaten. Doe er de avocado en zure room overheen.
Strooi daarna de gesnipperde uitjes, bieslook en koriander erover heen.
Serveer onmiddellijk.
Ook lekker
Verse pasta met vegetarische Bolognesesaus
Deze heerlijke veganistische bolognesesaus is met zwarte bonen uit blik gemaakt. Het benadert de gehaktversie in smaak. Supergezond en vullend.
Ravioli gevuld met pompoen, hazelnoten en tijm maak je zelf
Dit recept voor handgemaakte ravioli met pompoenvulling, hazelnoten en tijm is verrukkelijk. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat. Leuk om samen te doen.
Mezze, heerlijke Arabische voorgerechten
Mezze zijn heerlijke voorgerechtjes uit het Midden-Oosten. Deze recepten zijn vegetarisch en lekker simpel klaar te maken.
Het Culinair Geheugen
Het Culinair Geheugen is een kookboek met authentiek Nederlandse gerechten uit grootmoeders keuken, gebaseerd op recepten van tantes, grootmoeders en vrienden.
Sticky Toffee Pudding, het lekkerste toetje ooit
Sticky Toffee Pudding is de koning aller toetjes, een Britse uitvinding met dadels, stroop en vanillesuiker. Deze goddelijke cake is eenvoudig thuis te maken.