Op het heilige oog verschijnt op 26 oktober
In het tweede deel van Het Culinair Geheugen duiken we opnieuw de herinnering in – naar keukens waar gekookt werd op gevoel, niet op grammen. “Op het heilige oog”, zoals dat zo mooi heet in het Horster dialect.
Naast vertrouwde familierecepten vind je in dit kookboek ook gerechten die hun oorsprong vinden in de voormalige koloniën, met name de Indonesische en Indische keuken – liefdevol en met respect opgenomen in ons culinaire geheugen.
Drink meer bier
Omdat veel van deze gerechten kruidig en vol van smaak zijn, kozen we dit keer voor bier als dranksuggestie. Verfrissend, vertrouwd, en perfect passend bij de warme smaken van toen.
Dit boek is het tweede deel uit Het Culinair Geheugen. Het eerste deel – Recepten uit grootmoeders keuken – is inmiddels aan zijn derde druk toe. Met deel II, dat de titel ‘Op het heilige oog’ draagt, zetten we het culinaire verhaal voort.
Meer Food
Van wit brood tot rendang: de ontwikkeling van Nederlandse recepten sinds de Tweede Wereldoorlog
Ontdek hoe Nederlandse recepten zich sinds 1945 ontwikkelden: van zuinig koken tot Indische invloeden en moderne wereldgerechten.
Kikkererwten Masala
Kikkererwten masala is een smeuïge curry van kikkererwten, gezond en proteïnerijk. Serveer met rijst, naan, een frisse salade en zure room.
Italiaans appeltaartje, lekker luchtig
Dit is een appeltaart zonder korst. Eenvoudig, licht, snel klaar en superlekker.
Spaghetti al limone
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.
Zomerse pittige perzik en bimisalade
Een pittige zomerse salade met perzik, limoen, sojasaus en bimi, lekker met Basmati rijst.

Mis geen enkel nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste updates, aanbiedingen en meer.





