Kikkererwten Masala

Kikkererwten Masala

Zilveren Zusters
Kikkererwten masala is een smeuïge curry van kikkererwten, gezond en proteïnerijk.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2

Benodigdheden

  • houten lepel
  • grote hapsjespan met deksel
  • houten plank
  • scherp mes
  • knoflookpers
  • eetlepel
  • theelepel

Ingredients
  

  • 3 eetlepels olie koolzaad of zonnebloem
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 gesneden ui
  • 3 cm verse fijngesneden gember
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaten Mutti 400 gram
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chillipoeder
  • 1 blik kikkererwten
  • 10 gram verse koriander

Serveer met

  • 100 milliter kokosmelk
  • 1 naan
  • 150 gram rijst
  • zure room

Instructions
 

  • Verhit de olie in een grote pan, voeg de komijnzaadjes toe. Als de zaadjes beginnen te sissen voeg dan de gesneden ui toe en fruit deze al roerend 10 minuten mee.
  • Voeg de fijngesneden gember en geperste knoflook toe en laat deze 1 minuut meebakken.
  • Voeg de tomaten in blik toe. Laat het mengsel met deksel op de pan 10 minuten sudderen.
  • Voeg de zout, de kruiden, de kikkererwten de koriander toe en laat alles 10 minuten sudderen.
  • Serveer met een frisse perzik salade, basmati of gele rijst, zure room en of naan.
  • Als je liever een romige saus serveert, meng er dan 100 milliliter kokosmelk doorheen.

Notes

masala kruiden
Trefwoord curry, kikkererwten, masala, vegetarisch

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This