Kerrie-Prei soep met kokosmelk
Benodigdheden
- soeppan
- soeplepel
- houten lepel
- snijplank
- mes
- blender
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 theelepel kerriepoeder
- 175 ml kokosmelk
- 2 stengels prei
- 2 blokjes groentebouillon
- 6 theelepels (zure) room
- 2 cm gember
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 liter water
Instructies
- Maak de prei goed schoon en snij in ringetjes.
- Schil de gember en hak in kleine stukjes.
- Bak de prei glazig in de olijfolie en voeg de gesnipperde gember toe.
- Voeg de in stukjes gesneden banaan toe, de bouillonblokjes, het kerriepoeder en een liter water. Meng alles goed.
- Laat een kwartiertje zachtjes koken.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Pureer de soep met een blender.
- Serveer op elk bord een theelepel room
Ook lekker
Verse pasta met vegetarische Bolognesesaus
Deze heerlijke veganistische bolognesesaus is met zwarte bonen uit blik gemaakt. Het benadert de gehaktversie in smaak. Supergezond en vullend.
Ravioli gevuld met pompoen, hazelnoten en tijm maak je zelf
Dit recept voor handgemaakte ravioli met pompoenvulling, hazelnoten en tijm is verrukkelijk. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat. Leuk om samen te doen.
Mezze, heerlijke Arabische voorgerechten
Mezze zijn heerlijke voorgerechtjes uit het Midden-Oosten. Deze recepten zijn vegetarisch en lekker simpel klaar te maken.
Het Culinair Geheugen
Het Culinair Geheugen is een kookboek met authentiek Nederlandse gerechten uit grootmoeders keuken, gebaseerd op recepten van tantes, grootmoeders en vrienden.
Sticky Toffee Pudding, het lekkerste toetje ooit
Sticky Toffee Pudding is de koning aller toetjes, een Britse uitvinding met dadels, stroop en vanillesuiker. Deze goddelijke cake is eenvoudig thuis te maken.