Ravioli met pompoen, hazelnoten en tijmvulling
Benodigdheden
- deegroller
- pastamachine
- scherp mes
- ovenschotel
- kaasrasp
- vork
- theelepel
- houten lepel
- glas 6 - 8 cm
- mengkom
Ingrediënten
Vulling
- ½ flespompoen
- 1 eetlepel olijfolie eetlepel olijfolie
- ½ rode ui fijn gesnipperd
- 2 ongepelde knoflookteentjes
- 1 theelepel tijm
- hazelnoten handje hazelnoten
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
Pastadeeg
- 200 gram Semolina
- 2 eieren
Botersaus
- 50 gram ongezouten boter
- 1 eetlepel citroensap
- 15 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
Vulling
- Begin met de oven op 200º C voor te verwarmen.Snij de flespompoen in schijven van ongeveer 2 cm breed. Schil daarna pas de pompoen. Je kunt ook eerst de pompoen schillen, maar dat is lastiger schillen.Vervolgens snij de schijven in stukken van 2 cm.Doe de stukken pompoen in een ovenschotel, drup er wat olijfolie overheen, bestrooi met wat zout en peper. Roer alles goed door elkaar en zet de schaal ongeveer twintig minuten in de oven. Voeg dan de fijngesneden ui, de ongepelde stukken knoflook toe. Roer alles weer goed door elkaar en zet 10 minuten terug in de oven. De pompoen is klaar als je deze gemakkelijk met een vork kunt fijnprakken.Vervolgens doe de pompoen, knoflook, ui, de gepelde knoflook, Parmezaanse kaas en tijm in een blender. Maal alles tot een puree.
Deeg
- Zie het recept 'pasta maken'
Ravioli
- Als je de pasta klaar is, neem een rond glas of beker van ongeveer 6 - 8 cm doorsnede. Met behulp van het glas druk rondjes uit het deeg. Als het deeg plakt, gebruik van bloem om het werkoppervlak en je handen te bestuiven.Op de helft van de rondjes leg in het midden een opgehoogde theelepel vulling.Bedek vervolgens de belegde rondjes met het bovenste laagje deeg. Maak je vingers een beetje nat en duw de randjes goed aan.
Botersaus
- Bruin 50 gram ongezouten boter in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en voeg een eetlepel citroen toe. Besprenkel met wat tijmblaadjes.
Kook
- Kook de pasta 3 - 5 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Haal de ravioli uit de pan met een schuimspaan en laat goed uitdampen. Serveer op een bord met een botersausje en geschaafde Parmezaanse kaas.
Notities

Ook lekker
Verse pasta met vegetarische Bolognesesaus
Deze heerlijke veganistische bolognesesaus is met zwarte bonen uit blik gemaakt. Het benadert de gehaktversie in smaak. Supergezond en vullend.
Mezze, heerlijke Arabische voorgerechten
Mezze zijn heerlijke voorgerechtjes uit het Midden-Oosten. Deze recepten zijn vegetarisch en lekker simpel klaar te maken.
Het Culinair Geheugen
Het Culinair Geheugen is een kookboek met authentiek Nederlandse gerechten uit grootmoeders keuken, gebaseerd op recepten van tantes, grootmoeders en vrienden.
Sticky Toffee Pudding, het lekkerste toetje ooit
Sticky Toffee Pudding is de koning aller toetjes, een Britse uitvinding met dadels, stroop en vanillesuiker. Deze goddelijke cake is eenvoudig thuis te maken.
Aubergine in tomatensaus met Buratta
Recept voor een heerlijke aubergine schotel in tomatensaus met Buratta (verse Italiaanse roomkaas), klaargemaakt in een slow cooker. Klik voor recept.