Ravioli met pompoen, hazelnoten en tijmvulling
Benodigdheden
- deegroller
- pastamachine
- scherp mes
- ovenschotel
- kaasrasp
- vork
- theelepel
- houten lepel
- glas 6 - 8 cm
- mengkom
Ingrediënten
Vulling
- ½ flespompoen
- 1 eetlepel olijfolie eetlepel olijfolie
- ½ rode ui fijn gesnipperd
- 2 ongepelde knoflookteentjes
- 1 theelepel tijm
- hazelnoten handje hazelnoten
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
Pastadeeg
- 200 gram Semolina
- 2 eieren
Botersaus
- 50 gram ongezouten boter
- 1 eetlepel citroensap
- 15 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
Vulling
- Begin met de oven op 200º C voor te verwarmen.Snij de flespompoen in schijven van ongeveer 2 cm breed. Schil daarna pas de pompoen. Je kunt ook eerst de pompoen schillen, maar dat is lastiger schillen.Vervolgens snij de schijven in stukken van 2 cm.Doe de stukken pompoen in een ovenschotel, drup er wat olijfolie overheen, bestrooi met wat zout en peper. Roer alles goed door elkaar en zet de schaal ongeveer twintig minuten in de oven. Voeg dan de fijngesneden ui, de ongepelde stukken knoflook toe. Roer alles weer goed door elkaar en zet 10 minuten terug in de oven. De pompoen is klaar als je deze gemakkelijk met een vork kunt fijnprakken.Vervolgens doe de pompoen, knoflook, ui, de gepelde knoflook, Parmezaanse kaas en tijm in een blender. Maal alles tot een puree.
Deeg
- Zie het recept 'pasta maken'
Ravioli
- Als je de pasta klaar is, neem een rond glas of beker van ongeveer 6 - 8 cm doorsnede. Met behulp van het glas druk rondjes uit het deeg. Als het deeg plakt, gebruik van bloem om het werkoppervlak en je handen te bestuiven.Op de helft van de rondjes leg in het midden een opgehoogde theelepel vulling.Bedek vervolgens de belegde rondjes met het bovenste laagje deeg. Maak je vingers een beetje nat en duw de randjes goed aan.
Botersaus
- Bruin 50 gram ongezouten boter in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en voeg een eetlepel citroen toe. Besprenkel met wat tijmblaadjes.
Kook
- Kook de pasta 3 - 5 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Haal de ravioli uit de pan met een schuimspaan en laat goed uitdampen. Serveer op een bord met een botersausje en geschaafde Parmezaanse kaas.
Notities
Ook lekker
Spaghetti al limone
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.
Zomerse pittige perzik en bimisalade
Een pittige zomerse salade met perzik, limoen, sojasaus en bimi, lekker met Basmati rijst.
Mediterrane Quiche met Ricotta en sjalotjes
Een quiche met een Mediterraan tintje. Heerlijk afgemaakt met honing, sesamzaadjes en citroenthijm. Lekker bij de lunch of bij een picknick.
Fruit uit de oven, het lekkerste en eenvoudigste toetje
Met fruit uit de oven maak je in een handomdraai een heerlijk toetje klaar. Varieer met ijs, Griekse yoghurt of als fruitvlaaitje.
Waarom je 30 planten per week zou moeten eten
Eet 30 planten per week om je darmflora op te krikken. Zo werk je niet alleen aan je fysieke gezondheid maar ook aan je mentale welzijn.