De laptop mee op reis in je Osprey rugzak

Tegenwoordig voelt het vaak ‘nodig’ om een laptop mee op reis te nemen. Ook op vakantie. Aangezien ik vaak van huis ben vind ik het prettig om buitenshuis een film te kunnen downloaden, foto′s te bewerken en/of mijn administratie bij te houden.

Onderweg wil ik wel zoveel mogelijk mijn handen vrij hebben om eventueel andere bagage te dragen. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat de laptop goed beschermd is. Het ding kost tenslotte een paar centen.

Rugzak in combinatie met heuptas

Dus gebruik ik voor kortere reizen een rugzak voor de laptop, in combinatie met een heuptas en een rolkoffertje. Zo travel ik light. Licht gewicht reizen is super belangrijk voor mij, aangezien ik last van artrose heb. Hoe mee kilo’s, hoe meer pijn.

Osprey heuptas

De heuptas gebruik ik voor de spullen die absoluut niet gestolen mogen worden en die ik bij de hand wil houden. Zoals tickets, paspoort, portemonnee, zonnebril, zakdoekjes.

De Osprey heuptas heeft een inhoud van maar liefst 2 liter en weegt slechts 210 gram. Het heeft een brede heupband, zodat deze comfortabel zit. Het nadeel is uiteraard dat de heupband niet bepaald subtiel is, door de grootte en de kleuren. Het is voor iedere boef duidelijk dat je deze moet hebben voor je kostbaarheden. Dus als je op plekken komt waar de kans op beroving groot is, zou ik iets kleiners en subtielers kiezen dat je gemakkelijk onder je kleding kunt dragen.

Maar goed dat de meeste mensen deugen, toch? En als ze dat niet doen, is de gesp zo bevestigd dat die lastig open te maken is. Het gaat in ieder geval niet onopgemerkt.

Osprey heuptas

Osprey rugzak Daylite Plus voor laptop

De Osprey rugzak Daylite Plus heeft een inhoud van 20 liter en is geschikt voor een kleiner formaat laptop, tot 40 cm.

Gewicht: 0.6 kg

Afmetingen (CM): 48L / 28W / 24D

Materiaal: 300D Recycled PET Packcloth

Volume: 20L

Zijvakken rugzak

De rugzak heeft twee zijvakken voor bijvoorbeeld flesjes, een statief, of inklapbare wandelstokken. Deze kun je dan vastzetten met een riempje.

Voorvakken rugzak

In het grootste voorvak van de ruzak zit een sleutelriem, twee aparte vakken voor bijvoorbeeld een etui of een fles en een groter vak voor losse accessoires.

In een kleiner voorvak met rits is voldoende plaats voor bijvoorbeeld een e-reader.

Het voorste vak is open, dit is geschikt als je bijvoorbeeld onderweg je trui uit wilt doen, of je regenjas bij de hand wil hebben.

Vak laptop

Het grootste vak heeft een apart gewatteerd hoes om de laptop in te doen. Als je de laptop extra wilt beschermen dan kun je nog een aparte hoes om  de computer doen.

Voor de laptop is voldoende plek voor papieren, kabels, een camera of andere accessoires.

Osprey
laptop
Osprey rugzak zijvak

Osprey is ergonomisch en duurzaam

Ik ben fan van Osprey omdat het merk zowel goed op de ergonomische aspecten van haar producten let als op duurzaamheid.

Ergonomische tassen van Osprey

  • Bijna alle riemen zijn verstelbaar.
  • Het gewicht van de producten is zo laag mogelijk gehouden, zonder te schipperen met draagcomfort.
  • Aan de borstriem zit een fluitje in geval van nood. Het is ingebouwd in de gesp, je merkt er niets van, maar in tijden van nood is het handig om te hebben.
  • De achterkant is luchtig gemaakt om het draagcomfort zo groot mogelijk te maken.

Duurzaamheid

De Osprey tassen zijn gemaakt met het oog op duurzaamheid, met gerecyclede materialen en zonder PFC/PFAS.

Samenwerking met Osprey

De rugzak en heuptassen zijn mij toegestuurd door Osprey met als voorwaarde dat ik er een beoordeling op mijn blog over zou schrijven. Hier kun je lezen hoe ik te werk ga bij beoordelingen.

Hieronder vind je links naar eerdere beoordelingen van andere Osprey rugzakken.

Andere Osprey rugzakken

Idealiter heb je voor elke activiteit een aparte rugzak.

Zo heb ik er een voor meerdaagse wandeltochten en een kleintje voor korte wandel- of fietstochtjes van een paar  uur.

Fit en Gezond

Help, ik heb koude voeten!

Help, ik heb koude voeten!

Ik heb last van koude voeten en handen Het begint fris te worden. Bij ons thuis gaat de verwarming niet hoger dan 18 graden. Dat betekent voor mij koude handen en voeten. Niets aan te doen volgens de dokter. Ja, bewegen, dat helpt. Maar zo gauw ik zit, zijn ze binnen...

Lees meer
Zilveren Zusters

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF VOOR DE LAATSTE LIFESTYLE TIPS & TRUCTS.

Op de hoogte blijven?

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Share This