Vegetarisch of vegan
recept zoete aardappel ovenschotel
Bron Waitrose Weekend Magazine
Dit recept komt uit de Engelse supermarkt krant van Waitrose. Ik heb enkele kleine veranderingen aan het recept aangebracht. Volgens mij is het zo lekkerder en verser.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Het komt niet zo nauw.
Pin It
Porties
4
Calorieën:
521 kcal
Bereiding
50 minuten
Vegetarisch of vegan
recept zoete aardappel ovenschotel
Dit is een van de lekkerste vegetarische gerechten die ik ken. Én het is gemakkelijk klaar te maken.
Ingrediënten
- 4 middelgrote zoete aardappelen
- 60 gram boter of vega alternatief
- 2 geperste knoflookteentjes
- scheutje olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 limoen, sap
- 4 eetlepels zure room of vega alternatief
- 1 rijpe avocado
- 1 blik 400 gram zwarte bonen
- 100 gram kerstomaatjes
- ¼ rode ui, gesnipperd
- klein handje bieslook, fijngesneden
- klein handje koriander, fijngesneden
- ½ theelepel zeezout
- versgemalen zwarte peper
Leer koken bij de Cooking Academy
Bij de Cooking Academy geven wij jou de handvaten om jezelf te ontwikkelen tot een ware thuis-chef. Dit doen we met onze uitgebreide cursussen, maar ook met workshops of proeflessen.
Bekijk alle cursussen of meld je aan voor een proefles!
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220º C. Tenzij het een heteluchtoven is, dan is 200º C warm genoeg. Snij de aardappelen in 3 centimeter dikke schijven.
Meng in een grote kom, de gesmolten boter, knoflook en paprikapoeder en ½ theelepel zeezout en wat vers gemalen zwarte peper.
Stap 2
Verdeel de zoete aardappelen en de tomaatjes over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met het botermengsel. Bak de aardappels 25 tot 30 minuten in de oven, of totdat ze gaar zijn.
Meng de limoensap met de zure room. Maar bewaar eerst een theelepel limoensap voor later. Zet het roommengel even in de koelkast.
Stap 3
Haal de aardappelen uit de oven. Zet ze, indien nodig, nog 3 – 5 minuten onder de gril, totdat ze een mooi korstje hebben.
Stap 4
Verwarm de afgegoten zwarte bonen even in de magnetron of anders even in de vloeistof uit het blik in een pannetje.
Stap 5
Plet de avocado met een vork en meng wat olijfolie, 1 theelepel citroensap, peper, zout en wat paprikapoeder erdoor heen.
Stap 6
Meng de zwarte bonen met de aardappelen en tomaten. Doe er de avocado en zure room overheen.
Strooi daarna de gesnipperde uitjes, bieslook en koriander erover heen.
Serveer onmiddellijk.
Ook lekker
Het Culinair Geheugen – Op het heilige oog
‘Op het heilige Oog’ is het tweede deel van het kookboek het Culinair Geheugen. Net als deel 1, staat het weer vol met authentieke ‘ouderwetse’ recepten.
Van wit brood tot rendang: de ontwikkeling van Nederlandse recepten sinds de Tweede Wereldoorlog
Ontdek hoe Nederlandse recepten zich sinds 1945 ontwikkelden: van zuinig koken tot Indische invloeden en moderne wereldgerechten.
Kikkererwten Masala
Kikkererwten masala is een smeuïge curry van kikkererwten, gezond en proteïnerijk. Serveer met rijst, naan, een frisse salade en zure room.
Italiaans appeltaartje, lekker luchtig
Dit is een appeltaart zonder korst. Eenvoudig, licht, snel klaar en superlekker.
Spaghetti al limone
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.