Italiaanse onzichtbare appeltaart
Benodigdheden
- springvorm 18 cm of 22 cm
- scherp mes
- houten plank
- kom
- vork
- appelboor
- rasp
- keukenpapier
- dunschiller
- lepel
- spatel
- tandenstoker
- mixer
Ingrediënten
- 2 eieren
- 20 gram boter op kamertemperatuur
- 100 milliliter melk
- 70 gram 00 bloem Italiaanse fijne gezeefde bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 6/7 appels geschild
- 1 citroen rasp en sap
- snuifje zout
- 50 gram kristalsuiker
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor, schil de appels en snij in fijne plakjes met een dunschiller (mandoline).
- Pers de citroen uit en rasp de schil, zorg dat je geen wit van de schil meeraspt.
- Doe de appels in een kom met citroensap en meng ze goed om te voorkomen dat ze verkleuren.
- Giet de melk in een pan, voeg de boter toe en laat op laag vuur smelten. Laat het mengsel goed afkoelen.
- Meng de eieren en de suiker in een kom met een elektrische mixer.
- Blijf het mengsel met de mixer bewerken en voeg geleidelijk de melk en boter toe .
- Meng het eiermengsel met en beetje zout, citroenschil, bloem en gist.
- Voeg de appelschijfjes toe aan het mengsel en meng met een spatel, zodat ze beter bedekt zijn met het beslag.
- Meng het mengsel tot het glad en homogeen is.
- Beleg de springvorm met keukenpapier, strijk glad met een lepel. Doe het mengsel in de springvorm en bak 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Controleer na de eerste 30 minuten de gaarheid door een tandenstoker in het midden van de cake te steken. Als de cake niet droog is, laat deze nog even bakken.
- De appeltaart moet goudbruin en goed gaar zijn.
- De taart is het lekkerst als deze nog warm is. Doe er eventueel slagroom, custard of vanille-ijs bij.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer in punten.
Notities
Ook lekker
Spaghetti al limone
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.
Zomerse pittige perzik en bimisalade
Een pittige zomerse salade met perzik, limoen, sojasaus en bimi, lekker met Basmati rijst.
Mediterrane Quiche met Ricotta en sjalotjes
Een quiche met een Mediterraan tintje. Heerlijk afgemaakt met honing, sesamzaadjes en citroenthijm. Lekker bij de lunch of bij een picknick.
Fruit uit de oven, het lekkerste en eenvoudigste toetje
Met fruit uit de oven maak je in een handomdraai een heerlijk toetje klaar. Varieer met ijs, Griekse yoghurt of als fruitvlaaitje.
Verse pasta met vegetarische Bolognesesaus
Deze heerlijke veganistische bolognesesaus is met zwarte bonen uit blik gemaakt. Het benadert de gehaktversie in smaak. Supergezond en vullend.
Ravioli gevuld met pompoen, hazelnoten en tijm maak je zelf
Dit recept voor handgemaakte ravioli met pompoenvulling, hazelnoten en tijm is verrukkelijk. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat. Leuk om samen te doen.
Mezze, heerlijke Arabische voorgerechten
Mezze zijn heerlijke voorgerechtjes uit het Midden-Oosten. Deze recepten zijn vegetarisch en lekker simpel klaar te maken.
Sticky Toffee Pudding, het lekkerste toetje ooit
Sticky Toffee Pudding is de koning aller toetjes, een Britse uitvinding met dadels, stroop en vanillesuiker. Deze goddelijke cake is eenvoudig thuis te maken.
Aubergine in tomatensaus met Buratta
Recept voor een heerlijke aubergine schotel in tomatensaus met Buratta (verse Italiaanse roomkaas), klaargemaakt in een slow cooker. Klik voor recept.
De lekkerste zoete aardappel ovenschotel
Dit vegetarische of vega recept voor een zoete aardappel schotel uit de oven is om je vingers bij af te likken zo lekker.