Fruit uit de oven, het lekkerste en eenvoudigste toetje
Benodigdheden
- 1 ovenbakplaat
- 1 vel keukenpapier
- 1 mesje
- 1 snijplank
- 1 appelboor als je appels gebruikt
- 1 kwastje
Ingrediënten
- 2 bananen
- 4 abrikozen
- 4 perziken of nectarines
- 1 halve citroen
- 1 eetlepel honing
Alternatief
- 4 schijven ananas uit blik Del Monte
- 2 appels
- 1 eetlepel basterdsuiker
- kaneelpoeder
Serveer met ijs
- room- of vanille-ijs
Serveer als fruitvlaaitje
- 4 kant en klare vlaaibodempjes van de bakker of
- maak de vlaaibodempjes zelf met behulp van het recept uit Het Culinair Geheugen.
zie notities onderaan voor link. - 100 gram Mascarpone
- 1 theelepel vanille-extract of vanillesuiker
Serveer met Griekse yoghurt
- 500 gram echte Griekse yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Beleg de bakplaat met een vel keukenpapier.
Abrikozen en Perziken
- Ontpit de abrikozen, perziken en nectarines en snij ze in stukken.
- Leg ze op de bakplaat met de binnenkant naar boven.
Bananen
- Laat de bananen in de schil en leg ze op de met keukenpapier belegde bakplaat of
- schil de banen en snij ze in de lengte een keer door. Leg ze op de bakplaat.
Appels
- Haal het klokhuis uit de appels met de appelboor.
- Schil de appels en snij ze in plakken van ongeveer een halve centimeter.
- Leg de schijven appel op de bakplaat
- Bestrooi met wat kaneelpoeder.
Ananas
- Leg de schijven ananas op de bakplaat.
Citroen en honinig (of suiker)
- Pers de citroen en besprenkel de perziken, nectarines en abrikozen op de bakplaat met citroen.
- Bestrijk perziken, nectarines en abrikozen lichtjes met honing of sprenkel er suiker overheen.
- Zet de plaat in oven en na een kwartiertje is het klaar.
- Als je de bananen in de schil hebt gebakken, snij dan de uiteinde van de schil af en haal de bananen uit de schil.
Serveer zo, met ijs of Griekse yoghurt
- Serveer zo op een bordje, dat is al heerlijk of
- Serveer met ijs of Griekse yoghurt of
Serveer als fruitvlaaitje
- Meng een theelepel vanille-extract door de Mascarpone.
- Bestrijk de vlaaibodempjes met een dikke laag Mascarpone.
- Leg het fruit erop.
Notities
Het Culinair Geheugen – Op het heilige oog
‘Op het heilige Oog’ is het tweede deel van het kookboek het Culinair Geheugen. Net als deel 1, staat het weer vol met authentieke ‘ouderwetse’ recepten.
Van wit brood tot rendang: de ontwikkeling van Nederlandse recepten sinds de Tweede Wereldoorlog
Ontdek hoe Nederlandse recepten zich sinds 1945 ontwikkelden: van zuinig koken tot Indische invloeden en moderne wereldgerechten.
Kikkererwten Masala
Kikkererwten masala is een smeuïge curry van kikkererwten, gezond en proteïnerijk. Serveer met rijst, naan, een frisse salade en zure room.
Italiaans appeltaartje, lekker luchtig
Dit is een appeltaart zonder korst. Eenvoudig, licht, snel klaar en superlekker.
Spaghetti al limone
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.
Zomerse pittige perzik en bimisalade
Een pittige zomerse salade met perzik, limoen, sojasaus en bimi, lekker met Basmati rijst.