Op het heilige oog verschijnt op 26 oktober

In het tweede deel van Het Culinair Geheugen duiken we opnieuw de herinnering in – naar keukens waar gekookt werd op gevoel, niet op grammen. “Op het heilige oog”, zoals dat zo mooi heet in het Horster dialect.

Naast vertrouwde familierecepten vind je in dit kookboek ook gerechten die hun oorsprong vinden in de voormalige koloniën, met name de Indonesische en Indische keuken – liefdevol en met respect opgenomen in ons culinaire geheugen.

Drink meer bier

Omdat veel van deze gerechten kruidig en vol van smaak zijn, kozen we dit keer voor bier als dranksuggestie. Verfrissend, vertrouwd, en perfect passend bij de warme smaken van toen.

Dit boek is het tweede deel uit Het Culinair Geheugen. Het eerste deel – Recepten uit grootmoeders keuken – is inmiddels aan zijn derde druk toe. Met deel II, dat de titel ‘Op het heilige oog’ draagt, zetten we het culinaire verhaal voort.

 

Meer Food

Kikkererwten Masala

Kikkererwten Masala

Kikkererwten masala is een smeuïge curry van kikkererwten, gezond en proteïnerijk. Serveer met rijst, naan, een frisse salade en zure room.

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This