salade thai

Pittige perzik en bimi-salade

Stefania
Een op de Thaise keuken gebaseerde pittige, frisse salade. Met perzik, Bimi en lente-uitjes. Serveer met rijst.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Salade
Keuken thai
Porties 4

Benodigdheden

  • kom
  • slavork en lepel
  • pan
  • snijplank
  • mes
  • vijzel en stamper
  • theelepel
  • eetlepel
  • citruspers

Ingrediënten
  

  • 2 rode pepertjes fijn gesneden
  • 2 theelepels fijne kristalsuiker
  • 1 sap van een limoen
  • 25 gram cashew noten
  • 1 stevige rijpe perzik in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • zout
  • 300 gram Bimi ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd

Alternatief

  • 300 gram snijboontjes i.p.v. bimi
  • 1 nectarine i.p.v. perzik
  • 1 rode peper i.p.v. 2 pepertjes

Instructies
 

  • Kook de Bimi in 3 - 4 minuten gaar in een pan met ruim kokend water en zout.
  • Laat de Bimi afkoelen en snij dan in grove stukken.
  • Doe de gesnipperde rode pepertjes, de suiker, sap van de limoen en de cashew noten in een vijzel. Stamp het mengsel in een ruwe vorm.
  • Doe het mengsel in een kom, voeg daar de gesneden en afgekoelde Bimi en gesneden perzikstukken bij. Meng goed.
  • Voeg de gesneden lentje-uitjes toe en serveer.

Notities

Tips

  • Als je geen bimi kunt krijgen vervang deze dan door snijboontjes.
  • Vervang de perzik door een rijpe nectarine.
  • Als je niet van heel pittig houdt, gebruik dan maar 1 rode peper, i.p.v. 2
 
Trefwoord aspergebroccoli, babybroccoli, bimi
Kikkererwten Masala

Kikkererwten Masala

Kikkererwten masala is een smeuïge curry van kikkererwten, gezond en proteïnerijk. Serveer met rijst, naan, een frisse salade en zure room.

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This