Pittige perzik en bimi-salade
Benodigdheden
- kom
- slavork en lepel
- pan
- snijplank
- mes
- vijzel en stamper
- theelepel
- eetlepel
- citruspers
Ingrediënten
- 2 rode pepertjes fijn gesneden
- 2 theelepels fijne kristalsuiker
- 1 sap van een limoen
- 25 gram cashew noten
- 1 stevige rijpe perzik in plakjes gesneden
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- zout
- 300 gram Bimi ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd
Alternatief
- 300 gram snijboontjes i.p.v. bimi
- 1 nectarine i.p.v. perzik
- 1 rode peper i.p.v. 2 pepertjes
Instructies
- Kook de Bimi in 3 - 4 minuten gaar in een pan met ruim kokend water en zout.
- Laat de Bimi afkoelen en snij dan in grove stukken.
- Doe de gesnipperde rode pepertjes, de suiker, sap van de limoen en de cashew noten in een vijzel. Stamp het mengsel in een ruwe vorm.
- Doe het mengsel in een kom, voeg daar de gesneden en afgekoelde Bimi en gesneden perzikstukken bij. Meng goed.
- Voeg de gesneden lentje-uitjes toe en serveer.
Notities
Tips
- Als je geen bimi kunt krijgen vervang deze dan door snijboontjes.
- Vervang de perzik door een rijpe nectarine.
- Als je niet van heel pittig houdt, gebruik dan maar 1 rode peper, i.p.v. 2
Het Culinair Geheugen – Op het heilige oog
‘Op het heilige Oog’ is het tweede deel van het kookboek het Culinair Geheugen. Net als deel 1, staat het weer vol met authentieke ‘ouderwetse’ recepten.
Van wit brood tot rendang: de ontwikkeling van Nederlandse recepten sinds de Tweede Wereldoorlog
Ontdek hoe Nederlandse recepten zich sinds 1945 ontwikkelden: van zuinig koken tot Indische invloeden en moderne wereldgerechten.
Kikkererwten Masala
Kikkererwten masala is een smeuïge curry van kikkererwten, gezond en proteïnerijk. Serveer met rijst, naan, een frisse salade en zure room.
Italiaans appeltaartje, lekker luchtig
Dit is een appeltaart zonder korst. Eenvoudig, licht, snel klaar en superlekker.
Spaghetti al limone
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.