Spaghetti al limone
Benodigdheden
- vergiet
- pan
- citroenpers
- houten lepel
- hapjespan
- rasp
Ingrediënten
- 20 gram boter
- 1 kleine biologische citroen
- mespunt nootmuskaat
- 2 dl slagroom
- zout & peper
- 300 gram pasta voor grote eters 500 gram
Instructies
- Was de citroen goed.
- Rasp de schil van een halve citroen, pers de hele citroen uit.
- Smelt de boter in een hapjespan op een laag vuurtje. Zorg dat de boter niet bruin wordt.
- Voeg de sap en schil van de citroen toe, blijf roeren met een houten lepel en laat de sap verdampen tot de zure smaak verdwenen is.
- Voeg zout en peper en dan de nootmuskaat toe.
- Kook de verse spaghetti gaar en giet af.
- Doe de room bij de saus. Maak af met peper en zout, meng goed. Roer door pasta en dien direct op.
Notities
Ook lekker
Het Culinair Geheugen – Op het heilige oog
‘Op het heilige Oog’ is het tweede deel van het kookboek het Culinair Geheugen. Net als deel 1, staat het weer vol met authentieke ‘ouderwetse’ recepten.
Van wit brood tot rendang: de ontwikkeling van Nederlandse recepten sinds de Tweede Wereldoorlog
Ontdek hoe Nederlandse recepten zich sinds 1945 ontwikkelden: van zuinig koken tot Indische invloeden en moderne wereldgerechten.
Kikkererwten Masala
Kikkererwten masala is een smeuïge curry van kikkererwten, gezond en proteïnerijk. Serveer met rijst, naan, een frisse salade en zure room.
Italiaans appeltaartje, lekker luchtig
Dit is een appeltaart zonder korst. Eenvoudig, licht, snel klaar en superlekker.
Zomerse pittige perzik en bimisalade
Een pittige zomerse salade met perzik, limoen, sojasaus en bimi, lekker met Basmati rijst.