spaghetti citroen

Spaghetti al limone

Zilveren Zusters
Deze (verse) spaghetti met citroensaus heeft een verrassende frisse smaak en is supersnel klaar. Combineer met een frisse salade.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Benodigdheden

  • vergiet
  • pan
  • citroenpers
  • houten lepel
  • hapjespan
  • rasp

Ingrediënten
  

  • 20 gram boter
  • 1 kleine biologische citroen
  • mespunt nootmuskaat
  • 2 dl slagroom
  • zout & peper
  • 300 gram pasta voor grote eters 500 gram

Instructies
 

  • Was de citroen goed.
  • Rasp de schil van een halve citroen, pers de hele citroen uit.
  • Smelt de boter in een hapjespan op een laag vuurtje. Zorg dat de boter niet bruin wordt.
  • Voeg de sap en schil van de citroen toe, blijf roeren met een houten lepel en laat de sap verdampen tot de zure smaak verdwenen is.
  • Voeg zout en peper en dan de nootmuskaat toe.
  • Kook de verse spaghetti gaar en giet af.
  • Doe de room bij de saus. Maak af met peper en zout, meng goed. Roer door pasta en dien direct op.

Notities

Serveer met een glas witte wijn en een frisse salade, zoals de pittige perziksalade.
citroen
Trefwoord citroen, pasta, roomsaus, vers

Ook lekker

Kikkererwten Masala

Kikkererwten Masala

Kikkererwten masala is een smeuïge curry van kikkererwten, gezond en proteïnerijk. Serveer met rijst, naan, een frisse salade en zure room.

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This